Do: Pan Premier Mateusz Morawiecki i Marszałek Senatu Tomasz Grodzki

EMERYTURA I RENTA BEZ PODATKU DOCHODOWEGO!

Apelujemy o zniesienie podatku dochodowego od świadczeń emerytów i rencistów. Ich sytuacja staje się coraz trudniejsza. Wielu z nich dostaje niewystarczające środki, by godnie przeżyć miesiąc bez zapożyczania się w bankach albo u sąsiadów. Czy tak powinien wyglądać los seniorów, którzy ciężko pracowali i odprowadzali składki? To wstyd!

Wielu seniorów głoduje. Nie stać ich na wykupienie leków. Środki, które dostają, nie starczają na to, by godnie żyć. 13. emerytura bądź renta nie rozwiąże problemów, za to pieniądze z niesłusznie pobieranego podatku zostaną w portfelu każdego miesiąca. Ci ludzie już raz podatki zapłacili. Dlaczego ponownie im się je pobiera? Czy to sprawiedliwe?
CZAS PRZYWRÓCIĆ GODNOŚĆ SENIOROM!!

Powody złożenia podpisu

• niesłusznie zabierają podatek już zapłacony
  • Poniewaz sama jestem emerytka i nie da sie przeżyć za tak niską emeryturę, a teraz jeszcze ceny poszły w górę.

2020-01-22 22:53:41 +0100

Prawdziwa zmiana następuje wtedy, gdy „zwykli ludzie” jak Ty i ja zajmują stanowisko w kwestiach, w które wierzą.

Dziękuję Ci za włączenie się w działania w tej sprawie!

Przemek Ledzian

2020-01-20 09:04:01 +0100