Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • Apelujemy o pobyt humanitarny dla Pani Larisy. Pomóżmy jej zostać w Polsce!
    🎉UDAŁO SIĘ!🎉 PO 15 miesiącach w końcu mamy decyzję w sprawie Larisy: 🎆ZOSTAJE W POLSCE!🎆 W szczęśliwym zakończeniu tej historii pomogła Pani mecenas Sylwia Gregorczyk-Abram, której dziękujemy po stokroć! 🙏 Każdemu życzymy tak zaangażowanej, ciepłej i dobrej prawniczki 💚 Przez wszystkie te długie i pełne napięcia miesiące Larisie towarzyszyła nasza wolontariuszka Agnieszka. Aga, jesteś wielka! 💗 Ten sukces odnieśliśmy także dzięki Wam - wspierającym naszą petycję ✍ w jej sprawie.
    9 773 Podpisy
    Utworzył(a) Ewa Młodawska
  • Europo! Broń Sądu Najwyższego!
    Komisja Europejska skierowała wniosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a ten wydał decyzję o czasowym wstrzymaniu działania ustawy o Sądzie Najwyższym w zakresie usuwania sędziów powyżej 65 roku życia. To nasz wielki sukces współpracy wielu organizacji i ruchów!
    22 414 Podpisy
    Utworzył(a) Front Europejski
  • Zatrzymać atak na TVN! Apel do premiera Morawieckiego o zapewnienie wolności mediów
    Wygraliśmy! Presja czytelników i czytelniczek Oko.press przyniosła efekty. 10 stycznia 2018 r. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wycofała karę dla TVN .
    11 612 Podpisy
    Utworzył(a) Magdalena Chrzczonowicz
  • STOP dla poradnika "Pasterz serca dziecka"
    To nasz wspólny sukces! W dniu 24 stycznia 2020 roku Wydawnictwo Słowo Prawdy wycofało książkę "Pasterz serca dziecka" z dystrybucji w domenie publicznej. Oświadczenie ukazało się na stronie: www.slowoprawdy.pl.
    15 368 Podpisy
    Utworzył(a) Agata Kobylińska Picture
  • Sklepy wolne od rasizmu
    Sprawa znalazła swój finał w sądzie i została wygrana!
    2 221 Podpisy
    Utworzył(a) Refugees Welcome Polska
  • 1 636 Podpisy
    Utworzył(a) Asia Gzyra-Iskandar Picture
  • Obywatelska petycja o odwołanie Marszałka Kuchcińskiego
    Cel, mimo że nie bezpośrednio, został osiągnięty.
    4 332 Podpisy
    Utworzył(a) Joanna Cuper
  • Apelujemy o pobyt humanitarny dla Pani Emilii oraz dwójki jej dzieci, Michała i Izy*
    Pani Emilia i jej dzieci, Michał i Iza, dostali zgodę na pobyt humanitarny i mogą zostać w Polsce. Cała rodzina odetchnęła z ulgą. Pani Emilia prosiła, żebyśmy w jej imieniu najserdeczniej podziękowali Wam za wszystkie podpisy i udostępnienia. Dziękujemy również we własnym imieniu, bo głos obywateli w takich sprawach naprawdę się liczy i także nam dodaje energii do działania. Zgoda na pobyt to dla Pani Emilii i jej dzieci to pierwszy krok do zbudowania nowego życia w Polsce. Drugi również robimy wspólnie! Cała rodzina jest w naszym programie Witaj w domu. Mamy nadzieję, że dzięki kompleksowemu wsparciu uda im się stanąć na nogi. Chcecie się dowiedzieć więcej lub włączyć się do akcji? Zajrzyjcie na naszą stronę: https://witajwdomu.org.pl/emilia Dziękujemy!
    936 Podpisy
    Utworzył(a) Fundacja Ocalenie Picture
  • Otwórzmy puste domki na lato
    Partnerstwo Otwarty Jazdów otrzymało tymczasowo pustostany do zagospodarowania na cele społeczne i kultury! Dobrych wiadomości jest więcej, Dzielnica Śródmieście m. st. Warszawa przedstawiła nam w kwietniu pomysł na “rewitalizację” Osiedla Jazdów. Propozycja, która została przedstawiona, jest w naszej ocenie daleka od ideału, ale tworzy tak wyczekiwaną platformę do dyskusji o przyszłości Osiedla i tworzy szansę na prawdziwie partnerskie relacje oraz poprawę jego infrastruktury. Wygląda więc na to, że wieloletnie starania Partnerstwa Otwarty Jazdów i Mieszkańców Osiedla o włączenie m. st. Warszawy w proces wspólnego budowania największego oddolnego centrum kultury i edukacji w Polsce zaczynają przynosić konkretne rezultaty.
    669 Podpisy
    Utworzył(a) Otwarty Jazdów
  • Stawiamy ultimatum odbiorcom drewna z Puszczy Białowieskiej
    Otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kilku firm. Na ten moment sprawa przestała być aktualna i liczymy, że taka pozostanie.
    9 625 Podpisy
    Utworzył(a) Paweł Wrabec