Success badge

Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • Stop popularyzacji myślistwa wśród dzieci!
    Nasz apel Stop Popularyzacji Myślistwa Wśród Dzieci wreszcie przyniósł oczekiwany skutek - Decathlon wycofał ze sprzedaży wszystkie produkty myśliwskie przeznaczone dla dzieci. Tym samym przestał promować udział nieletnich w polowaniach. W ciągu 4 miesięcy zebraliśmy blisko 7 tys. podpisów. Na bieżąco relacjonowaliśmy postępy i istotne dla kampanii wydarzenia, w tym historyczną zmianę Prawa łowieckiego, na naszym profilu: https://www.facebook.com/StopPopularyzacjiMyslistwaWsrodDzieci/.
    6 952 podpisów
    Stworzony przez Bartosz Jakubowski
  • Przewodniczący Czarnecki - nigdy więcej!
    Nasza akcja zakończyła się pełnym sukcesem - dziś, tj. 7 lutego 2018, Ryszard Czarnecki został odwołany ze stanowiska wiceprzewodniczącego Parlamentu Europejskiego miażdżącą większością 447 głosów (przeciw było 196). To pierwszy taki przypadek w historii Europarlamentu - ale i przewina Czarneckiego była szczególna. Każdy podpis, każdy głos przeciwko kompromitującej nasz kraj obecności Ryszarda Czarneckiego w prezydium PE był maleńką cegiełką, która przyczyniła się do zakończenia jego tyleż błyskotliwej, co niezasłużonej kariery na europejskich salonach :) Dziękuję za udział w naszej wspólnej akcji! Piotr Matejczyk
    2 795 podpisów
    Stworzony przez Piotr Matejczyk
  • Apel w sprawie udziału kobiet w mediach
    Szanowne Sygnatariuszki, Szanowni Sygnatariusze, dziękujemy Wam niezmiernie za podpisanie apelu ws. udziału kobiet w mediach. W ciągu 14 dni udało nam się zebrać 2118 podpisów. Ponadto apel podpisało w tym czasie 59 organizacji prokobiecych. To sukces jakiego się nie spodziewałyśmy. Dlatego też pozwalamy sobie powiedzieć "wygrałyśmy" - bo udało nam się zainteresować problemem tak szeroką rzeszę ludzi. Przed nami kolejny etap. W najbliższych dniach wyślemy nasz apel do mediów - wierzymy, że tak donośny głos nie zostanie przez nie zignorowany. Będziemy Was informować na bieżąco o reakcjach na naszą akcję. Śledźcie aktualności: - stronę kampanii: https://naszademokracja.pl/petitions/apel-w-sprawie-udzialu-kobiet-w-mediach, - wydarzenie na Facebooku: www.facebook.com/events/144987512842100, - nasza stronę na Facebooku: www.facebook.com/lodzkiedziewuchy - nasz kanał na Twitterze twitter.com/dziewuchylodz Dziękujemy za wspólną walkę! Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom
    2 302 podpisów
    Stworzony przez Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom Picture
  • Zatrzymać atak na TVN! Apel do premiera Morawieckiego o zapewnienie wolności mediów
    Wygraliśmy! Presja czytelników i czytelniczek Oko.press przyniosła efekty. 10 stycznia 2018 r. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wycofała karę dla TVN .
    10 094 podpisów
    Stworzony przez Magdalena Chrzczonowicz
  • Apel o postępowanie dyscyplinarne wobec dr hab. Krystyny Pawłowicz
    Rektor Wyższej Szkoły Prawa i Administracji i Prawa w Ostrołęce zakończyła współpracę z Krystyną Pawłowicz za porozumieniem stron! Jednocześnie wyraziła ubolewanie i potępiła tego typu zachowania! Nasz apel przyniósł zatem rezultat. Posłanka Pawłowicz nie będzie już uczyć studentów i studentek, jej poglądy nie będą już kojarzone z pracą nauczycieli akademickich. Jeszcze raz dziękujemy za poparcie naszej akcji. Wierzymy, że zdecydowany sprzeciw wobec mowy nienawiści, agresji i nadużywaniu autorytetu naukowego może przynieść wreszcie poprawę polskiej debaty publicznej, i że nasze wspólne działanie zbliży nas do tego celu.
    1 406 podpisów
    Stworzony przez Marcin Filipowicz
  • Nie dla prelekcji Tomasza Terlikowskiego i Grzegorza Górnego w liceum Staszica
    Pan Terlikowski do szkoły nie dotarł! Szkoła oparła się"dobrej zmianie"! Brawo Wy! <3 Śledźcie Nasze kolejne akcje na facebook.com/lmwpolska Uczniowie pokazali, że się nie poddamy i że przyszedł czas na młodzież! Zawalczymy o lepszą przyszłość! O równość! O wolność! O szacunek!
    2 401 podpisów
    Stworzony przez Liga Młodzieży Wolnościowej Picture