Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • Europo! Broń Sądu Najwyższego!
    Komisja Europejska skierowała wniosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a ten wydał decyzję o czasowym wstrzymaniu działania ustawy o Sądzie Najwyższym w zakresie usuwania sędziów powyżej 65 roku życia. To nasz wielki sukces współpracy wielu organizacji i ruchów!
    22 416 Podpisy
    Utworzył(a) Front Europejski
  • Stawiamy ultimatum odbiorcom drewna z Puszczy Białowieskiej
    Otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kilku firm. Na ten moment sprawa przestała być aktualna i liczymy, że taka pozostanie.
    9 624 Podpisy
    Utworzył(a) Paweł Wrabec
  • Stop wycince drzew na Ołbinie!
    Cel, jakim było zatrzymanie wycinki drzew na naszym podwórzu, został osiągnięty!
    206 Podpisy
    Utworzył(a) Martyna Mokrzecka
  • Zdejmijcie kompromitujący napis!
    Po nagłośnieniu sprawy przez Stowarzyszenie Interwencji Prawnej tabliczka została zdjęta.
    286 Podpisy
    Utworzył(a) Mamadou Diouf Picture
  • STOP dla poradnika "Pasterz serca dziecka"
    To nasz wspólny sukces! W dniu 24 stycznia 2020 roku Wydawnictwo Słowo Prawdy wycofało książkę "Pasterz serca dziecka" z dystrybucji w domenie publicznej. Oświadczenie ukazało się na stronie: www.slowoprawdy.pl.
    15 420 Podpisy
    Utworzył(a) Agata Kobylińska
  • Pozwólmy niepełnosprawnemu chłopcu z Czeczenii zostać w Polsce!
    Udało się! Bardzo Wam dziękujemy! Pani Marina z synkiem Czaborzem właśnie dostali zgodę na pobyt humanitarny w Polsce!!! Sami nie mogą jeszcze uwierzyć, że się udało i bardzo dziękują wszystkim, którzy ich wspierali :) Czaborz może spokojnie skończyć szkołę, pani Marina może zacząć legalnie pracować. I są już bezpieczni.
    6 943 Podpisy
    Utworzył(a) Chlebem i Solą Picture
  • O przywrócenie Moniki Żelazik do pracy!
    Monika Żelazik została przywrócona do pracy a strajk w PPL LOT zakończył się zwycięstwem! To również dzięki Wam. Solidarność naszą bronią!
    2 282 Podpisy
    Utworzył(a) Jakub Baran
  • Stop popularyzacji myślistwa wśród dzieci!
    Nasz apel Stop Popularyzacji Myślistwa Wśród Dzieci wreszcie przyniósł oczekiwany skutek - Decathlon wycofał ze sprzedaży wszystkie produkty myśliwskie przeznaczone dla dzieci. Tym samym przestał promować udział nieletnich w polowaniach. W ciągu 4 miesięcy zebraliśmy blisko 7 tys. podpisów. Na bieżąco relacjonowaliśmy postępy i istotne dla kampanii wydarzenia, w tym historyczną zmianę Prawa łowieckiego, na naszym profilu: https://www.facebook.com/StopPopularyzacjiMyslistwaWsrodDzieci/.
    7 463 Podpisy
    Utworzył(a) Bartosz Jakubowski
  • Przewodniczący Czarnecki - nigdy więcej!
    Nasza akcja zakończyła się pełnym sukcesem - dziś, tj. 7 lutego 2018, Ryszard Czarnecki został odwołany ze stanowiska wiceprzewodniczącego Parlamentu Europejskiego miażdżącą większością 447 głosów (przeciw było 196). To pierwszy taki przypadek w historii Europarlamentu - ale i przewina Czarneckiego była szczególna. Każdy podpis, każdy głos przeciwko kompromitującej nasz kraj obecności Ryszarda Czarneckiego w prezydium PE był maleńką cegiełką, która przyczyniła się do zakończenia jego tyleż błyskotliwej, co niezasłużonej kariery na europejskich salonach :) Dziękuję za udział w naszej wspólnej akcji! Piotr Matejczyk
    3 164 Podpisy
    Utworzył(a) Piotr Matejczyk
  • Zatrzymać atak na TVN! Apel do premiera Morawieckiego o zapewnienie wolności mediów
    Wygraliśmy! Presja czytelników i czytelniczek Oko.press przyniosła efekty. 10 stycznia 2018 r. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wycofała karę dla TVN .
    11 617 Podpisy
    Utworzył(a) Magdalena Chrzczonowicz