Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • 1 638 Podpisy
    Utworzył(a) Asia Gzyra-Iskandar
  • STOP dla poradnika "Pasterz serca dziecka"
    To nasz wspólny sukces! W dniu 24 stycznia 2020 roku Wydawnictwo Słowo Prawdy wycofało książkę "Pasterz serca dziecka" z dystrybucji w domenie publicznej. Oświadczenie ukazało się na stronie: www.slowoprawdy.pl.
    15 423 Podpisy
    Utworzył(a) Agata Kobylińska
  • Zdejmijcie kompromitujący napis!
    Po nagłośnieniu sprawy przez Stowarzyszenie Interwencji Prawnej tabliczka została zdjęta.
    292 Podpisy
    Utworzył(a) Mamadou Diouf Picture
  • Europo! Broń Sądu Najwyższego!
    Komisja Europejska skierowała wniosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a ten wydał decyzję o czasowym wstrzymaniu działania ustawy o Sądzie Najwyższym w zakresie usuwania sędziów powyżej 65 roku życia. To nasz wielki sukces współpracy wielu organizacji i ruchów!
    22 419 Podpisy
    Utworzył(a) Front Europejski
  • Uwięzieni na granicy – nie dajmy im umrzeć
    RPO interweniował już u ministra MSWiA Kamińskiego ws. uchodźców. W piśmie z 3 października RPO zapytał ministra MSWiA, kiedy i jak zostanie wykonane zarządzenie Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. Tak, to krok zaledwie, ale krok w dobrym kierunku.
    1 347 Podpisy
    Utworzył(a) Ewa Kokoszycka Picture
  • Apel w sprawie udziału kobiet w mediach
    Szanowne Sygnatariuszki, Szanowni Sygnatariusze, dziękujemy Wam niezmiernie za podpisanie apelu ws. udziału kobiet w mediach. W ciągu 14 dni udało nam się zebrać 2118 podpisów. Ponadto apel podpisało w tym czasie 59 organizacji prokobiecych. To sukces jakiego się nie spodziewałyśmy. Dlatego też pozwalamy sobie powiedzieć "wygrałyśmy" - bo udało nam się zainteresować problemem tak szeroką rzeszę ludzi. Przed nami kolejny etap. W najbliższych dniach wyślemy nasz apel do mediów - wierzymy, że tak donośny głos nie zostanie przez nie zignorowany. Będziemy Was informować na bieżąco o reakcjach na naszą akcję. Śledźcie aktualności: - stronę kampanii: https://naszademokracja.pl/petitions/apel-w-sprawie-udzialu-kobiet-w-mediach, - wydarzenie na Facebooku: www.facebook.com/events/144987512842100, - nasza stronę na Facebooku: www.facebook.com/lodzkiedziewuchy - nasz kanał na Twitterze twitter.com/dziewuchylodz Dziękujemy za wspólną walkę! Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom
    2 605 Podpisy
    Utworzył(a) Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom Picture
  • NIE dla podwyżek cen biletów w Gorzowie Wielkopolskim
    Prezydent wycofał się z planu podwyżki cen biletów za sprawą petycji
    203 Podpisy
    Utworzył(a) Anna Wardak
  • EMERYTURA I RENTA BEZ PODATKU DOCHODOWEGO!
    Sprawa pomyślnie zakończona i cel osiągnięty . Wszystkim dziękuję za wsparcie i pomoc ! <3
    9 213 Podpisy
    Utworzył(a) Przemek Ledzian Picture
  • Powstrzymajmy wycinkę stuletnich lip w Chojnicach
    Wczoraj rano przedstawiciel naszego stowarzyszenia złożył w chojnickim Ratuszu petycję adresowaną do burmistrza Arseniusza Finstera, w której zaapelowaliśmy, aby powstrzymał zaplanowaną wycinkę niemal 40 stuletnich lip i klonów przy ulicy Towarowej. Apel do chwili jego wydrukowania i złożenia podpisało 👉 1448 osób 👈 (obecnie na profilu https://naszademokracja.pl/p/ChojnickieLipy jest ponad 1700 podpisów). Nieprzypadkowo podpisy przekazaliśmy wczoraj (11.06) rano. O godzinie 10:00 spotkali się członkowie Komisji Komunalnej, którzy omawiali temat planowanej wycinki i możliwości jej zapobieżenia. Kilka dni temu, po spotkaniu z chojnickimi pszczelarzami, burmistrz Finster zapowiedział, że na 95% uda się ocalić drzewa. Dzisiaj wiemy już, że NA PEWNO zostaną one uratowane, zaś planowana inwestycja drogowa przeprojektowana 🌳 Ponieważ w swoim apelu podnosiliśmy przede wszystkim wielką rolę starych, dużych drzew w kontekście łagodzenia objawów kryzysu klimatycznego, burmistrz Finster, oprócz petycji, otrzymał od nas w prezencie dwie książki autorstwa Marcina Popkiewicza, fizyka i badacza megatrendów ("Świat na rozdrożu" oraz "Rewolucja energetyczna. Ale po co?"). Taki sam zestaw otrzymał Bartosz Bluma - Radny Rady Miejskiej w Chojnicach, który jako pierwszy nagłośnił temat planowanej wycinki i jako pierwszy zaapelował o zachowanie drzew przy życiu 🌳 Cieszymy się z uratowania chojnickich lip i klonów. Dziękujemy wszystkim osobom, które złożyły swoje podpisy pod apelem. Dziękujemy też Kongresowi Ruchów Miejskich za zaangażowanie w sprawę. Jednak zakusy, by wycinać stare drzewa, a nawet całe aleje, są w Polsce powszechne. Ciesząc się z happy endu w Chojnicach apelujemy jednocześnie o wsparcie aktywistów próbujących ratować przed wycięciem aleję lipową w sąsiednim Kamieniu Krajeńskim. Podpisujcie i udostępniajcie poniższą petycję, by za jakiś czas także w Kamieniu Krajeńskim był powód do świętowania 🌳 Tu petycja: https://secure.avaaz.org/pl/community_petitions/Starosta_S_STOP_wycince_drzew_przy_ulicy_dworcowej_w_Kamieniu_Krajenskim/?fxBmTab&fbogname=Rados%C5%82aw+S.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-743563-STOP_wycince_drzew_przy_ulicy_dworcowej_w_Kamieniu_Krajenskim&utm_term=xBmTab%2Bpl&fbclid=IwAR2v35-iYk2XG0Dx79y9HorK1h-JyduSQN4ifeVjUi5UZU53rjVe6cFJ_pU
    2 252 Podpisy
    Utworzył(a) Stowarzyszenie Ekologiczno - Kulturalne "Wspólna Ziemia"
  • Apelujemy o pobyt humanitarny dla Pani Larisy. Pomóżmy jej zostać w Polsce!
    🎉UDAŁO SIĘ!🎉 PO 15 miesiącach w końcu mamy decyzję w sprawie Larisy: 🎆ZOSTAJE W POLSCE!🎆 W szczęśliwym zakończeniu tej historii pomogła Pani mecenas Sylwia Gregorczyk-Abram, której dziękujemy po stokroć! 🙏 Każdemu życzymy tak zaangażowanej, ciepłej i dobrej prawniczki 💚 Przez wszystkie te długie i pełne napięcia miesiące Larisie towarzyszyła nasza wolontariuszka Agnieszka. Aga, jesteś wielka! 💗 Ten sukces odnieśliśmy także dzięki Wam - wspierającym naszą petycję ✍ w jej sprawie.
    9 773 Podpisy
    Utworzył(a) Ewa Młodawska