Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • Uwięzieni na granicy – nie dajmy im umrzeć
    RPO interweniował już u ministra MSWiA Kamińskiego ws. uchodźców. W piśmie z 3 października RPO zapytał ministra MSWiA, kiedy i jak zostanie wykonane zarządzenie Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. Tak, to krok zaledwie, ale krok w dobrym kierunku.
    1 340 Podpisy
    Utworzył(a) Ewa Kokoszycka Picture
  • Zatrzymać atak na TVN! Apel do premiera Morawieckiego o zapewnienie wolności mediów
    Wygraliśmy! Presja czytelników i czytelniczek Oko.press przyniosła efekty. 10 stycznia 2018 r. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wycofała karę dla TVN .
    11 646 Podpisy
    Utworzył(a) Magdalena Chrzczonowicz
  • Hadi zostaje w Polsce!!! Najlepsza wiadomość!
    “Ta petycja była dla nas ważna. Pokazała, że Khadija [mama Hadi] i ja mamy wsparcie. Wsparcie nie tylko ze strony osób, które znamy z Polski. Ale też wsparcie od ludzi, którzy nas nie znają, a my nie znamy ich. Łatwiej nam było przejść przez czas oczekiwania, wiedząc, że ludzie udzielają nam poparcia. Każdy głos dawał nam nadzieję. (...) Dobroć i radość wzrastają, gdy się nimi dzielisz. Jesteśmy wdzięczne każdej osobie, która wsparła nas swoim głosem! Khadija i ja życzę wszystkim dobrego zdrowia! I tak, aby każda osoba w trudnej dla siebie sytuacji otrzymała wsparcie!”
    12 267 Podpisy
    Utworzył(a) Chlebem i Solą Picture
  • Europo! Broń Sądu Najwyższego!
    Komisja Europejska skierowała wniosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a ten wydał decyzję o czasowym wstrzymaniu działania ustawy o Sądzie Najwyższym w zakresie usuwania sędziów powyżej 65 roku życia. To nasz wielki sukces współpracy wielu organizacji i ruchów!
    22 416 Podpisy
    Utworzył(a) Front Europejski
  • Stawiamy ultimatum odbiorcom drewna z Puszczy Białowieskiej
    Otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kilku firm. Na ten moment sprawa przestała być aktualna i liczymy, że taka pozostanie.
    9 625 Podpisy
    Utworzył(a) Paweł Wrabec
  • Stop wycince drzew na Ołbinie!
    Cel, jakim było zatrzymanie wycinki drzew na naszym podwórzu, został osiągnięty!
    208 Podpisy
    Utworzył(a) Martyna Mokrzecka
  • Zdejmijcie kompromitujący napis!
    Po nagłośnieniu sprawy przez Stowarzyszenie Interwencji Prawnej tabliczka została zdjęta.
    289 Podpisy
    Utworzył(a) Mamadou Diouf Picture
  • STOP dla poradnika "Pasterz serca dziecka"
    To nasz wspólny sukces! W dniu 24 stycznia 2020 roku Wydawnictwo Słowo Prawdy wycofało książkę "Pasterz serca dziecka" z dystrybucji w domenie publicznej. Oświadczenie ukazało się na stronie: www.slowoprawdy.pl.
    15 421 Podpisy
    Utworzył(a) Agata Kobylińska
  • Pozwólmy niepełnosprawnemu chłopcu z Czeczenii zostać w Polsce!
    Udało się! Bardzo Wam dziękujemy! Pani Marina z synkiem Czaborzem właśnie dostali zgodę na pobyt humanitarny w Polsce!!! Sami nie mogą jeszcze uwierzyć, że się udało i bardzo dziękują wszystkim, którzy ich wspierali :) Czaborz może spokojnie skończyć szkołę, pani Marina może zacząć legalnie pracować. I są już bezpieczni.
    6 944 Podpisy
    Utworzył(a) Chlebem i Solą Picture
  • O przywrócenie Moniki Żelazik do pracy!
    Monika Żelazik została przywrócona do pracy a strajk w PPL LOT zakończył się zwycięstwem! To również dzięki Wam. Solidarność naszą bronią!
    2 282 Podpisy
    Utworzył(a) Jakub Baran