Wygrane kampanie

• 1 629 Podpisy
    Utworzył(a) Asia Gzyra-Iskandar Picture
  • Obywatelska petycja o odwołanie Marszałka Kuchcińskiego
    Cel, mimo że nie bezpośrednio, został osiągnięty.
    4 329 Podpisy
    Utworzył(a) Joanna Cuper
  • Sklepy wolne od rasizmu
    Sprawa znalazła swój finał w sądzie i została wygrana!
    2 219 Podpisy
    Utworzył(a) Refugees Welcome Polska
  • Apelujemy o pobyt humanitarny dla Pani Emilii oraz dwójki jej dzieci, Michała i Izy*
    Pani Emilia i jej dzieci, Michał i Iza, dostali zgodę na pobyt humanitarny i mogą zostać w Polsce. Cała rodzina odetchnęła z ulgą. Pani Emilia prosiła, żebyśmy w jej imieniu najserdeczniej podziękowali Wam za wszystkie podpisy i udostępnienia. Dziękujemy również we własnym imieniu, bo głos obywateli w takich sprawach naprawdę się liczy i także nam dodaje energii do działania. Zgoda na pobyt to dla Pani Emilii i jej dzieci to pierwszy krok do zbudowania nowego życia w Polsce. Drugi również robimy wspólnie! Cała rodzina jest w naszym programie Witaj w domu. Mamy nadzieję, że dzięki kompleksowemu wsparciu uda im się stanąć na nogi. Chcecie się dowiedzieć więcej lub włączyć się do akcji? Zajrzyjcie na naszą stronę: https://witajwdomu.org.pl/emilia Dziękujemy!
    930 Podpisy
    Utworzył(a) Fundacja Ocalenie Picture
  • Otwórzmy puste domki na lato
    Partnerstwo Otwarty Jazdów otrzymało tymczasowo pustostany do zagospodarowania na cele społeczne i kultury! Dobrych wiadomości jest więcej, Dzielnica Śródmieście m. st. Warszawa przedstawiła nam w kwietniu pomysł na “rewitalizację” Osiedla Jazdów. Propozycja, która została przedstawiona, jest w naszej ocenie daleka od ideału, ale tworzy tak wyczekiwaną platformę do dyskusji o przyszłości Osiedla i tworzy szansę na prawdziwie partnerskie relacje oraz poprawę jego infrastruktury. Wygląda więc na to, że wieloletnie starania Partnerstwa Otwarty Jazdów i Mieszkańców Osiedla o włączenie m. st. Warszawy w proces wspólnego budowania największego oddolnego centrum kultury i edukacji w Polsce zaczynają przynosić konkretne rezultaty.
    664 Podpisy
    Utworzył(a) Otwarty Jazdów
  • Stawiamy ultimatum odbiorcom drewna z Puszczy Białowieskiej
    Otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kilku firm. Na ten moment sprawa przestała być aktualna i liczymy, że taka pozostanie.
    9 623 Podpisy
    Utworzył(a) Paweł Wrabec
  • Ocalmy stanowisko Pełnomocnika Prezydenta Miasta Poznania ds. przeciwdziałania wykluczeniom
    Prezydent miasta Poznania Pan Jacek Jaśkowiak odwołał wcześniejszą decyzję, powstanie stanowisko pełnomocnika prezydenta Poznania do spraw równości i różnorodności!
    724 Podpisy
    Utworzył(a) Arek Kluk Picture
  • Postępowanie dyscyplinarne dla wojewody P. Czarnka, adiunkta KUL
    Postępowanie dyscyplinarne zostało wszczęte!
    1 085 Podpisy
    Utworzył(a) Jakub Urbanik Picture
  • 374 Podpisy
    Utworzył(a) Fundacja Ocalenie Picture