Wygrane kampanie

Wygrane kampanie
  • NIE dla STREF ZIOBRY
    W trakcie trwania kampanii Unia Europejska, za pośrednictwem przewodniczącej komisji europejskiej Ursuli von der Leyen, zabrała głos. Był on jasny i czytelny i dotarł do ministra Ziobry oraz jego stronników. BRAWO! Dziękuję wszystkim za wsparcie i zaangażowanie.
    18 Podpisy
    Utworzył(a) Andrzej Butscher Picture
  • STOP dla poradnika "Pasterz serca dziecka"
    To nasz wspólny sukces! W dniu 24 stycznia 2020 roku Wydawnictwo Słowo Prawdy wycofało książkę "Pasterz serca dziecka" z dystrybucji w domenie publicznej. Oświadczenie ukazało się na stronie: www.slowoprawdy.pl.
    15 388 Podpisy
    Utworzył(a) Agata Kobylińska Picture
  • POPIERAM kompostownik społeczny na warszawskich Bielanach!
    Udało się uzyskać cel - projekt przeszedł pozytywnie ponowną weryfikację urzędu.
    216 Podpisy
    Utworzył(a) Joanna Baranowska Picture
  • Apelujemy o pobyt humanitarny dla Pani Larisy. Pomóżmy jej zostać w Polsce!
    🎉UDAŁO SIĘ!🎉 PO 15 miesiącach w końcu mamy decyzję w sprawie Larisy: 🎆ZOSTAJE W POLSCE!🎆 W szczęśliwym zakończeniu tej historii pomogła Pani mecenas Sylwia Gregorczyk-Abram, której dziękujemy po stokroć! 🙏 Każdemu życzymy tak zaangażowanej, ciepłej i dobrej prawniczki 💚 Przez wszystkie te długie i pełne napięcia miesiące Larisie towarzyszyła nasza wolontariuszka Agnieszka. Aga, jesteś wielka! 💗 Ten sukces odnieśliśmy także dzięki Wam - wspierającym naszą petycję ✍ w jej sprawie.
    9 773 Podpisy
    Utworzył(a) Ewa Młodawska
  • Stop popularyzacji myślistwa wśród dzieci!
    Nasz apel Stop Popularyzacji Myślistwa Wśród Dzieci wreszcie przyniósł oczekiwany skutek - Decathlon wycofał ze sprzedaży wszystkie produkty myśliwskie przeznaczone dla dzieci. Tym samym przestał promować udział nieletnich w polowaniach. W ciągu 4 miesięcy zebraliśmy blisko 7 tys. podpisów. Na bieżąco relacjonowaliśmy postępy i istotne dla kampanii wydarzenia, w tym historyczną zmianę Prawa łowieckiego, na naszym profilu: https://www.facebook.com/StopPopularyzacjiMyslistwaWsrodDzieci/.
    7 461 Podpisy
    Utworzył(a) Bartosz Jakubowski
  • PRZEŁÓŻMY EGZAMINY
    Prezes Rady Ministrów Mateusz Morawiecki i Minister Edukacji Narodowej Dariusz Piontkowski poinformowali podczas konferencji o zmianie terminów matur i egzaminów ósmoklasistów z pierwotnie wyznaczonego terminu. Kampania została wygrana!
    1 866 Podpisy
    Utworzył(a) Joanna Hetnarowicz-Sikora Picture
  • Apel w sprawie udziału kobiet w mediach
    Szanowne Sygnatariuszki, Szanowni Sygnatariusze, dziękujemy Wam niezmiernie za podpisanie apelu ws. udziału kobiet w mediach. W ciągu 14 dni udało nam się zebrać 2118 podpisów. Ponadto apel podpisało w tym czasie 59 organizacji prokobiecych. To sukces jakiego się nie spodziewałyśmy. Dlatego też pozwalamy sobie powiedzieć "wygrałyśmy" - bo udało nam się zainteresować problemem tak szeroką rzeszę ludzi. Przed nami kolejny etap. W najbliższych dniach wyślemy nasz apel do mediów - wierzymy, że tak donośny głos nie zostanie przez nie zignorowany. Będziemy Was informować na bieżąco o reakcjach na naszą akcję. Śledźcie aktualności: - stronę kampanii: https://naszademokracja.pl/petitions/apel-w-sprawie-udzialu-kobiet-w-mediach, - wydarzenie na Facebooku: www.facebook.com/events/144987512842100, - nasza stronę na Facebooku: www.facebook.com/lodzkiedziewuchy - nasz kanał na Twitterze twitter.com/dziewuchylodz Dziękujemy za wspólną walkę! Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom
    2 601 Podpisy
    Utworzył(a) Łódzkie Dziewuchy Dziewuchom Picture
  • Nie dla prelekcji Tomasza Terlikowskiego i Grzegorza Górnego w liceum Staszica
    Pan Terlikowski do szkoły nie dotarł! Szkoła oparła się"dobrej zmianie"! Brawo Wy! <3 Śledźcie Nasze kolejne akcje na facebook.com/lmwpolska Uczniowie pokazali, że się nie poddamy i że przyszedł czas na młodzież! Zawalczymy o lepszą przyszłość! O równość! O wolność! O szacunek!
    2 971 Podpisy
    Utworzył(a) Liga Młodzieży Wolnościowej
  • Nie dla niszczenia ustawy o ochronie zwierząt!
    Projekt ustawy został wycofany. Sukces!
    1 173 Podpisy
    Utworzył(a) Anna Tomaszewska
  • Europo! Broń Sądu Najwyższego!
    Komisja Europejska skierowała wniosek do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości, a ten wydał decyzję o czasowym wstrzymaniu działania ustawy o Sądzie Najwyższym w zakresie usuwania sędziów powyżej 65 roku życia. To nasz wielki sukces współpracy wielu organizacji i ruchów!
    22 416 Podpisy
    Utworzył(a) Front Europejski