Do: Premier Mateusz Morawiecki

Wiceminister zdrowia Kraska do dymisji za skandaliczne obrażanie personelu medycznego

Żądam natychmiastowej dymisji wiceministra zdrowia, Waldemara Kraski, który obraźliwie oskarża niosących pomoc w czasie epidemii pracowników i pracownice ochrony zdrowia o bagatelizowanie procedur i błędne wykorzystywanie środków ochrony osobistej, zamiast dostarczyć w milczeniu i pokorze oraz na bieżąco wszystkim lekarzom, pielęgniarkom i ratownikom niezbędne środki ochrony zdrowia i testy do wykrywania koronawirusa.*

*wypowiedź na antenie Programu Trzeciego Polskiego Radia z 3 kwietnia 2020 r.

Arogancja władzy musi natychmiast zostać ukrócona. To skandaliczne, że w czasie, kiedy dzielni pracownicy i pracownice ochrony zdrowia ryzykują swoim zdrowiem i życiem niosąc pomoc i nie mając wystarczającego wsparcia rządu są karceni przez człowieka wygodnie siedzącego sobie za biurkiem za pieniądze podatników i podatniczek.
Minister powinien zajmować się dostarczeniem sprzętu, którego brakuje w całym kraju, a nie spędzać czas na rozmowach w radio, w którym zachowuje się niegodnie urzędu, a na pewno niegodnie wobec ludzi, którzy niosą nam wszystkim pomoc!

2020-04-05 00:05:26 +0200