Cała Polska broni Puszczy!

Rozpocznij działania w obronie Puszczy Białowieskiej w swojej społeczności!

Puszcza Białowieska ginie na naszych oczach! Nie zgadzamy się na to i będziemy bronić tego unikatowego dziedzictwa dla nas i następnych pokoleń!

Pokażemy, że cała Polska jest przeciwko wycince!

W całym kraju trwają demonstracje pokazujące, że wiele osób ma inne przekonania, co do sposobu dbania o lasy, niż Minister Szyszko!

Wszystko w Twoich rękach! Sprawdź poniżej, czy ktoś już nie rozpoczął kampanii w Twojej okolicy. Jeśli nie, rozpocznij własną. Zachęć znajomych i broń Puszczy!

Serca
z 7 000 podpisów
w 254 lokalnych apelach
Znajdź kampanię w pobliżu

Twoja lokalizacja

Kampanii (254)

• Warszawa
    Warszawa przeciwko wycince Puszczy!
    Puszcza Białowieska jest najlepiej zachowanym lasem nizinnym na całym europejskim kontynencie. Przez naukowców uznana za jeden z ostatnich lasów naturalnych w Europie, zawiera w sobie ekosystemy i naturalne procesy ekologiczne trwające tu od tysięcy lat, takie jak rotacja drzew, umożliwiająca samodzielne odnawianie się lasu. Zamieszkują ją gatunki rzadkie, zagrożone i chronione. W Puszczy mieszka największa dziko żyjąca populacja żubra na świecie. Jest to też jedyne miejsce w Polsce, które zostało wpisane na przyrodniczą listę światowego dziedzictwa UNESCO. Zdjęcie: Adam Wajrak
    3 518 z 4 000 podpisów
    Stworzony przez Jan Skoczylas
  • Kraków
    Kraków w obronie Puszczy
    Pokażmy, że cała Polska jest przeciwko wycince. Niech wsparcie dla Puszczy płynie z każdego miejsca w kraju. Jeśli wiele miast jednocześnie pokaże solidarność i solidarnie będzie domagać się zakończenia wycinki, politycy nie będą mogli tego zignorować. Zbudujmy wielki ruch społeczny. Jest to też sposób na przekazanie solidarności i wsparcia aktywistom i aktywistkom oraz lokalnej społeczności, którzy działają na miejscu. To dla nich dużo znaczy.
    158 z 200 podpisów
    Stworzony przez Jacek Gil Picture