Do: cała Polska

Kraków w obronie Puszczy

Trybunał Sprawiedliwości, orzekł, że wycinka jest niezgodna z prawem i nakazał Ministerstwu Środowiska jej zaprzestania. Zamykamy apel, choć sprawa może w przyszłości znów stać się aktualna.

Kraków  w obronie Puszczy

Puszcza Białowieska ginie na naszych oczach!
Nie zgadzamy się na to i będziemy bronić tego unikatowego dziedzictwa dla nas i następnych pokoleń!

Nie musisz jechać do Puszczy, żeby jej bronić!
PODPISZ TEN APEL i dołącz do naszej lokalnej grupy Obrońców Puszczy.

Będziemy działać, spotykać się i pokazywać sprzeciw płynący z naszej miejscowości.

Gdy zbierze się odpowiednia ilość podpisów pod apelem, zrobimy sobie wspólne zdjęcia z symbolicznym SERCEM dla PUSZCZY.

Wyślemy je do Białowieży i opublikujemy. Pokażemy, że nasza miejscowość wspiera sprawę. A potem ruszymy z innymi ciekawymi działaniami.

Pokażmy, że cała Polska jest przeciwko wycince. Niech wsparcie dla Puszczy płynie z każdego miejsca w kraju. Jeśli wiele miast jednocześnie pokaże solidarność i solidarnie będzie domagać się zakończenia wycinki, politycy nie będą mogli tego zignorować. Zbudujmy wielki ruch społeczny.

Jest to też sposób na przekazanie solidarności i wsparcia aktywistom i aktywistkom oraz lokalnej społeczności, którzy działają na miejscu. To dla nich dużo znaczy.

Kraków, Polska

Powody złożenia podpisu

• To szybka bezmyślna decyzja o wycince cennych drzew rosnących niewspółmiernie powoli...
  • Knieje! do was ostatni przyjeżdżał na łowy Ostatni król, co nosił kołpak Witoldowy, Ostatni z Jagiellonów wojownik szczęśliwy, I ostatni na Litwie monarcha myśliwy. Drzewa moje ojczyste! jeśli Niebo zdarzy, Bym wrócił was oglądać, przyjaciele starzy, Czyli was znajdę jeszcze? czy dotąd żyjecie? (...) POMNIKI NASZE! ILEŻ CO ROK WAS POŻERA KUPIECKA LUB RZĄDOWA, MOSKIEWSKA SIEKIERA! - Pan Tadeusz