Do: cała Polska

Opole w obronie Puszczy

Trybunał Sprawiedliwości, orzekł, że wycinka jest niezgodna z prawem i nakazał Ministerstwu Środowiska jej zaprzestania. Zamykamy apel, choć sprawa może w przyszłości znów stać się aktualna.

Opole w obronie Puszczy

Puszcza Białowieska ginie na naszych oczach!
Nie zgadzamy się na to i będziemy bronić tego unikatowego dziedzictwa dla nas i następnych pokoleń!

Nie musisz jechać do Puszczy, żeby jej bronić!
PODPISZ TEN APEL i dołącz do naszej lokalnej grupy Obrońców Puszczy.

Będziemy działać, spotykać się i pokazywać sprzeciw płynący z naszej miejscowości.

Gdy zbierze się odpowiednia ilość podpisów pod apelem, zrobimy sobie wspólne zdjęcia z symbolicznym SERCEM dla PUSZCZY.

Wyślemy je do Białowieży i opublikujemy. Pokażemy, że nasza miejscowość wspiera sprawę. A potem ruszymy z innymi ciekawymi działaniami.

Pokażmy, że cała Polska jest przeciwko wycince. Niech wsparcie dla Puszczy płynie z każdego miejsca w kraju. Jeśli wiele miast jednocześnie pokaże solidarność i solidarnie będzie domagać się zakończenia wycinki, politycy nie będą mogli tego zignorować. Zbudujmy wielki ruch społeczny.

Jest to też sposób na przekazanie solidarności i wsparcia aktywistom i aktywistkom oraz lokalnej społeczności, którzy działają na miejscu. To dla nich dużo znaczy.

Opole, Polska

Powody złożenia podpisu

• Bo tak należy.
  • Katarzyna Zastępa
  • Dlaczego, ano dlatego że nie zgadzam się aby takie naturalne ekosystemy których już w Europie niewiele były niszczone przez osoby nie mające wrażliwości ani świadomości że niszczą coś unikalnego w skali światowej i do tego robią to w własnym interesie aby przypodobać się ludziom tak samo niewrażliwym jak oni.

2017-07-13 11:33:04 +0200

2017-07-04 08:14:05 +0200